Detail afbeelding

M{zd{ CX-30

De Crossover familie van Mazda is compleet! Vandaag, op dinsdag 5 maart is namelijk de nieuwe Mazda CX-30 onthuld. De Mazda CX-30 wordt toegevoegd aan de SUV-familie die vooralsnog bestond uit de CX-3 en CX-5. De nieuwe CX-30 is standaard zeer rijk uitgerust en is zeer veilig.

 • Eind september in de showroom
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u alvast aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de Mazda CX-30.

 • Als eerste updates ontvangen
 • Proefrijden wanneer het mogelijk is
 • Een offerte voor de CX-30 ontvangen wanneer dat mogelijk is

Motoren

De Mazda CX-30 wordt weer uitgevoerd met de welbekende Skyactiv-motoren van Mazda. De Skyactiv-X komt ook voor de CX-30 beschikbaar, het is echter nog niet bekend wanneer deze beschikbaar is. De Skyactiv-X motor van de CX-30 krijgt de beschikking over 181 pk. De Skyactiv-X motor staat onder andere bekend om zijn zuinigheid en is tot 20/30% zuiniger dan de huidige benzinemotoren. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de rijstijl en omstandigheden.

Uitvoeringen

Eind april kunnen wij u meer communiceren over de uitvoeringen. In hoofdlijnen is deze grotendeels vergelijkbaar met de nieuwe Mazda3.

Afmetingen

De nieuwe Mazda CX-30 komt qua afmetingen precies tussen de CX-3 en de CX-5 in te staan. De Mazda CX-30 heeft de volgende afmetingen:

Lengte: 4.4 meter
Breedte: 1.8 meter
Hoogte: 1.54 meter

De Mazda CX-30 heeft een relatief korte wielbasis in vergelijking met de nieuwe Mazda3. De wielbasis van de CX-30 is namelijk 2.66 meter, de Mazda3 beschikt over een wielbasis van 2.72 meter. De bagageruimte van de CX-30 is daarentegen wel weer ruim te noemen. De bagageruimte van de CX-30 is 430 liter groot. Optioneel is dat de achterklep elektronisch geopend en gesloten kan worden.

De grootste verschillen qua afmetingen tussen de CX-30, CX-3 en CX-5 is dat de CX30 12 centimeter langer is dan de CX-3. De Mazda CX-5 is 15.5 centimeter langer dan de CX-30. Qua breedte is de CX-30 3 centimeter breder dan de CX-3 en is de CX-5 4.4 centimeter breder dan de CX-30. De CX-30 zit dus precies tussen de CX-3 en de CX-5 in. Zonder de welbekende haaienvin van de CX-3 is de CX-30 even zo hoog als de CX-3. De CX-5 is 15 centimeter hoger.

Kleuren

De unieke Mazda kleuren Soul Red Crystal, Machine Gray en Polymetal Gray zullen ook voor de Mazda CX-30 te verkrijgen zijn.  In totaal is de Mazda CX-30 in 9 carrosseriekleuren te verkrijgen.

Interieur

De Mazda CX-30 krijgt ook vernieuwingen in het infotainmentsysteem. Zo is Apple CarPlay standaard beschikbaar en krijgt de CX-30 een nieuw versie van MZD Connect. De snelheid van MZD connect is flink verbeterd en daarnaast komen er nieuwe apps beschikbaar. Qua bekleding is het wederom mogelijk om de CX-30 van wit lederen bekleding te voorzien. Dit is bij de Luxury uitvoering beschikbaar.

Veiligheid

Uiteraard is de nieuwe Mazda CX-30 standaard zeer veilig uitgerust. De nieuwe CX-30 is o.a. standaard uitgerust met de volgende functionaliteiten:

 • LED-verlichting
 • Active Driving Display
 • BSM oftewel Blind Spot Monitoring
 • Lane Keep Assist
 • Mazda Radar Cruis Control

Trekkracht

De trekkracht van de Mazda CX-30 is helaas nog niet bekend. Dit verwachten wij op een later moment met u te kunnen communiceren.

Prijs

Helaas kunnen wij u nog niets over de verwachte prijzen communiceren. De prijzen worden waarschijnlijk in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Private Lease

Uiteraard kunt u de Mazda CX-30 binnenkort Private Leasen. De Private Lease tarieven van de CX-30 zijn echter nog niet bekend. Ook voor zakelijke lease bent u bij ons aan het juiste adres. Wie bieden verschillende mogelijkheden aan.

Showroom

De verwachting is dat wij de Mazda CX-30 eind september bij ons in de showroom kunnen bewonderen. De CX-30 wordt dan op feestelijke wijze geïntroduceerd en vanaf dan kunt u ook proefrijden met de nieuwe CX-30. De eerste auto’s worden waarschijnlijk in oktober of november geleverd.

Wij houden u op de hoogte!

Meld u alvast aan voor de nieuwsbrief! Bij updates zoals uitvoeringen en prijzen brengen wij u direct op de hoogte.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie

Bekijk onze Mazda CX-30 voorraad

Bekijk ons uitgebreide aanbod.

Bekijk voorraad
Direct contact
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
MACEDA
Grutbroek 6
7008 AM Doetinchem
Tel: 0314-376343
info@maceda.nl
Volg ons via