Detail afbeelding

Mazda CX-30

De Crossover familie van Mazda is compleet! Met de toevoeging van de CX-30 heeft Mazda nu een SUV-familie die helemaal compleet is. De CX-30 staat precies tussen de CX-3 en de CX-5 in. Zoals u van Mazda gewend bent is de CX-30 standaard zeer rijk uitgerust en veilig. Zo veilig zelfs dat deze maar liefst 99% scoorde bij EuroNCAP, het instituut dat alle nieuwe auto’s test op veiligheid. De CX-30 is de meest veilige auto ter wereld!

Voorraad CX-30 bekijken Elektrische MX-30 bekijken?

Plan een proefrit

Wij vinden het belangrijk dat u de Mazda CX-30 zelf kunt ervaren om een goed oordeel te kunnen vellen over dit model. Bij deze willen wij u dan ook van harte uitnodigen voor een proefrit. Wij hebben de Mazda CX-30 klaar staan voor een overtuigende proefrit. Een proefrit plannen kan hier.

Motoren

De Mazda CX-30 is uitgevoerd met de welbekende Skyactiv-motoren van Mazda. De unieke en technisch hoogstaande Skyactiv-X motor is ook voor de CX-30 beschikbaar. De Skyactiv-X motor van de CX-30 krijgt de beschikking over 181 pk en combineert de voordelen van een benzine- en dieselmotor. Daarnaast staat de Skyactiv-X motor onder andere bekend om zijn zuinigheid en is het tot 20/30% zuiniger dan de huidige benzinemotoren. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de rijstijl en omstandigheden.

Voor de Mazda CX 30 zijn de volgende motoren beschikbaar:

 • Skyactiv-G benzinemotor met 122 pk
 • Skyactiv-X benzinemotor met 181 pk
 • Skyactiv-D dieselmotor met 116 pk

De Skyactiv G 122 is zowel handgeschakeld als automaat te bestellen. Daarnaast heeft deze de beschikking over M Hybrid en cylinderuitschakeling.

Heeft u behoefte aan een vierwielaangedreven CX-30? Dan moet u kiezen voor de Skyactiv X motor. Deze is er namelijk ook met 4WD. De dieselmotor is ook als automaat en handbak te verkrijgen. Ook is de Skyactiv-X als automaat beschikbaar.

Uitvoeringen

Wij hebben goed nieuws voor u! De uitrusting van de CX-30 is namelijk heel goed te vergelijken met de nieuwe Mazda3. Standaard beschikt de CX30 over de volgende rijke uitrusting:

 • Head-up display (geprojecteerd op de voorruit)
 • Parkeersensoren (achter)
 • Airconditioning
 • Mazda Radar Cruise Control
 • Mazda connect met DAB +
 • Apple CarPlay
 • Navigatie
 • Moderne veiligheidssystemen

Daarnaast zijn de comfort en luxury uitvoeringen van de CX 30 ook nagenoeg hetzelfde als bij de nieuwe Mazda3. Tegen een meerprijs van € 1.000 beschikt de Luxury over het optionele extra veiligheidspakket, i-Activsense. Het enige grote verschil is dat de achterklep van de CX 30 automatisch geopend en gesloten kan worden.

Afmetingen

De nieuwe Mazda CX-30 komt qua afmetingen precies tussen de CX-3 en de CX-5 in te staan. De Mazda CX-30 heeft de volgende afmetingen:

Lengte: 4.4 meter
Breedte: 1.8 meter
Hoogte: 1.54 meter

De Mazda CX-30 heeft een relatief korte wielbasis in vergelijking met de nieuwe Mazda3. De wielbasis van de CX-30 is namelijk 2.66 meter, de Mazda3 beschikt over een wielbasis van 2.72 meter. De bagageruimte van de CX-30 is daarentegen wel weer ruim te noemen. De bagageruimte van de CX-30 is 430 liter groot. Optioneel is dat de achterklep elektronisch geopend en gesloten kan worden.

De grootste verschillen qua afmetingen tussen de CX-30, CX-3 en CX-5 is dat de CX30 12 centimeter langer is dan de CX-3. De Mazda CX-5 is 15.5 centimeter langer dan de CX-30. Qua breedte is de CX-30 3 centimeter breder dan de CX-3 en is de CX-5 4.4 centimeter breder dan de CX-30. De CX-30 zit dus precies tussen de CX-3 en de CX-5 in. Zonder de welbekende haaienvin van de CX-3 is de CX-30 even zo hoog als de CX-3. De CX-5 is 15 centimeter hoger.

Kleuren

De unieke Mazda kleuren Soul Red Crystal, Machine Gray en Polymetal Gray zullen ook voor de Mazda CX-30 te verkrijgen zijn.  In totaal is de Mazda CX-30 in 9 carrosseriekleuren te verkrijgen.

Interieur

De Mazda CX-30 is voorzien van een zeer modern infotainmentsysteem. Zo is Apple CarPlay standaard beschikbaar en heeft de CX-30 de nieuwste versie van MZD Connect. De snelheid van MZD connect is flink verbeterd en daarnaast komen er nieuwe apps beschikbaar. Qua bekleding is het wederom mogelijk om de CX-30 van wit lederen bekleding te voorzien. Dit is bij de Luxury uitvoering beschikbaar.

Veiligheid

Uiteraard is de nieuwe Mazda CX-30 standaard zeer veilig uitgerust. De nieuwe CX-30 is o.a. standaard uitgerust met de volgende functionaliteiten:

 • LED-verlichting
 • Active Driving Display
 • BSM oftewel Blind Spot Monitoring
 • Lane Keep Assist
 • Mazda Radar Cruis Control

Trekkracht

Het trekgewicht van de CX-30 ligt tussen de CX-3 en CX-5 in en komt uit op 1.300 kilo.

Prijs

De nieuwe Mazda CX-30 heeft een prijs! Het nieuwste model is rijklaar vanaf €30.490. Voor dit bedrag rijdt u een handgeschakelde CX-30 met 122 pk. Qua prijsstelling ligt de CX-30 tussen de CX-3 en CX-5 in.

Private Lease

Uiteraard kunt u de Mazda CX-30 Private Leasen. U least al een Mazda CX-30 vanaf €435 per maand. De nieuwe Skyactiv-X motor met 180 pk begint bij €459 per maand. De tarieven zijn op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Reviews 4.6 / 5

“Gisteren, 22 juni onze nieuwe CX5 opgehaald bij Maceda. Omdat wij uit Maastricht moesten komen, en ik ‘s morgens moest werken konden we pas laat in de middag aankomen. Dit was voor Jesper geen enkel probleem, sterker nog hij nam zich alle tijd om ons alles uit te leggen. Hier weten ze blijkbaar nog wat het begrip klantgerichtheid inhoud.
De auto stond er prachtig onder een dekentje op ons te wachten, en er was alle tijd om nog een paar leuke foto’s te maken.
Super!! Het loont zonder meer de moeite om 200 km te rijden voor de aankoop van een nieuwe auto. Wij zullen Maceda zeker aanbevelen.”

Bekijk hier meer reviews

Onze voorraad Mazda CX-30

Bekijk hier onze voorraad. Ziet u hier uw toekomstige Mazda CX-30 staan?

Meer informatie

Bekijk onze Mazda CX-30 voorraad

Bekijk ons uitgebreide aanbod.

Bekijk voorraad

Downloads
Mazda CX-30

Direct contact
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 512 MB.
   Foto's van uw inruilauto, gewenste onderdeel en accessoires etc.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  MACEDA
  Grutbroek 6
  7008 AM Doetinchem
  Tel: 0314-376343
  info@maceda.nl
  Volg ons via