Mazda CX-60

Wij zijn verheugd om te melden dat Mazda in 2022 met een tweetal nieuwe modellen op de markt komt, namelijk de CX-60 en CX-80. Beide modellen zijn splinternieuw en betreffen SUV’s. Wat ook nieuw is zijn de motoren, maar daarover later meer!

 • Mazda CX-60 is groter dan CX-5
 • In eerste instantie als plug-in hybride
 • in 2022 verwacht
Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw aanbod van motoren

Veel weten we op dit moment nog niet over de CX-60. Wat we wel weten is dat deze groter wordt dan de Mazda CX-5 en ook beschikbaar is met nieuwe motoren. Allereerst zal de nieuwe SUV beschikbaar komen als plug-in hybride uitvoering. Hierdoor krijgt u de beschikking over een benzinemotor én een elektromotor en krijgt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld dagelijks woon-werkverkeer elektrisch af te leggen. Het rijbereik van de elektromotor is nog niet bekend.

Op een later moment, na de introductie is de verwachting, gaat Mazda het motoraanbod verder uitbreiden. Dit doet het merk met een 6-cilinder benzinemotor en daarnaast ook met een 6-cilinder dieselmotor die de beschikking heeft over een 48V mild hybrid-systeem. Met het 48-volt mild hybrid-systeem hoeft uw toekomstige Mazda in ieder geval niet aan de stekker. De auto is namelijk uitgerust met een dieselmotor en een 48-volt startdynamo en een extra accu. Bij het afremmen wordt de vrijgekomen energie in de accu opgeslagen waardoor deze opnieuw te gebruiken is. Bij het intrappen van het gaspedaal vanuit stilstand reageert de motor sneller en daarnaast gaat u van extra pk’s profiteren. Met de elektrische hulp is het in ieder geval zeker dat de motor zich minder hoeft in te spannen en daardoor efficiënter werkt. Uiteindelijk heeft dit een lager brandstofverbruik en dus een lagere uitstoot tot gevolg!

Afmetingen

De Mazda CX-5 heeft een minimale lengte van 4,550 mm en een maximale lengte van 4.575 mm. Wat in ieder geval vaststaat is dat de CX-60 een SUV met twee zitrijen wordt en groter is dan de CX-5. Exacte cijfers qua afmetingen op het gebied van lengte, breedte en hoogte zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. Waar Mazda’s vaak in uitblinken is trekkracht, ook daar moeten we voorlopig het antwoord schuldig op blijven.

Wat we wel willen delen is dat in de wandelgangen wordt gesuggereerd dat de CX-60 wel eens de opvolger van de Mazda6 zou kunnen zijn. De modelnaam hoeft namelijk niet aan te geven dat het per se een ‘traditionele SUV’ wordt. Het kan namelijk ook zo zijn dat het model eruit komt te zien als een grote Crossover.

Prijs

Ook de prijs van de in 2022 verwachte Mazda CX-60 is nog niet bekend. Het is altijd riskant om hier uitspraken over te doen, maar zoals eerder aangegeven is de CX-60 qua afmetingen groter dan de Mazda CX-5. Deze is er momenteel vanaf € 35.990. Verwacht dan ook dat de CX-60 qua prijsrange niet lager zal liggen.

Interieur

Zodra we foto’s of informatie omtrent het interieur ontvangen, dan zullen wij dat toevoegen.

Op de hoogte blijven?

Wij houden u de komende periode graag op de hoogte omtrent alle nieuwe ontwikkelingen. Denk hierbij aan het delen van de eerste foto’s, specificaties, afmetingen, prijzen en belangrijke datums die u rood moet omcirkelen in de agenda! Hiervoor kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief en uiteraard kunt u zich te allen tijde weer uitschrijven indien u dat wenst. Tevens communiceren wij alleen relevant nieuws met u!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie

Bekijk onze Mazda CX-60 voorraad

Bekijk ons uitgebreide aanbod.

Bekijk voorraad
Direct contact
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 512 MB.
   Foto's van uw inruilauto, gewenste onderdeel en accessoires etc.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  MACEDA
  Grutbroek 6
  7008 AM Doetinchem
  Tel: 0314-376343
  info@maceda.nl
  Volg ons via