Mazda CX-80

Een SUV voor maar liefst zeven personen! In navolging van de CX-60 komt Mazda met een nog grotere SUV, namelijk de CX-80. Veel informatie heeft het merk op het moment van schrijven nog niet prijsgegeven, maar wij zullen dat aanvullen wanneer er meer bekend wordt gemaakt. Interessant om te lezen is in ieder geval dat de CX-80 als plug-in hybride op de markt komt en dat het nieuwe model ook met een zescilinder benzinemotor te verkrijgen is.

Met de plug-in hybride uitvoering krijgt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld een (groot gedeelte) van het dagelijkse woon-werkverkeer elektrisch af te leggen. De actieradius daarvan is momenteel nog niet bekend. Wel krijgt de PHEV een viercilinder benzinemotor.

 • CX-80 voor maar liefst 7 personen!
 • Gedeeltelijk elektrisch rijden
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden CX-80 nieuwsbrief

Mazda communiceert dat de nieuwe SUV’s de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid met rijplezier gaan combineren. Dat is iets wat we zeker aan Mazda kunnen overlaten gezien het huidige modellengamma.

CX-80 motoren

Zoals hierboven al geschreven komt er een plug-in hybride met viercilinder benzinemotor. Ook gaat Mazda een zescilinder benzine- en dieselmotor op de markt brengen. Deze krijgen de beschikking over de nieuwste Skyactiv-X technologie en daarnaast zijn deze motoren ook uitgerust met een 48V mild hybrid-systeem. De Skyactiv-X motor combineert de voordelen van een benzine- en dieselmotor zoals een hoog vermogen, de kracht van een diesel en een laag verbruik. Het mild hybrid-systeem is als het ware een elektromotor die ervoor zorgt dat de auto ondersteund wordt bij het starten en wegrijden. Tevens profiteert u als rijder van een snellere acceleratie bij o.a. het wegrijden en van minder verbruik.

Uitvoeringen

Helaas kunnen we nog niets melden over de CX-80 uitvoeringen. Als we naar de andere modellen van Mazda kijken, bijvoorbeeld de CX-5, dan zien we dat er onder andere een Basis, Comfort, Luxury, Signature en Sportive uitvoering is. Het ligt voor de hand dat Mazda dit in lijn brengt met de andere modellen, maar bij een nieuw model weten we het nooit!

Interieur

Wij wachten met smart op beelden en details van het interieur! Mazda kennende zal het ons op het gebied van kwaliteit en looks zeker niet teleurstellen.

Afmetingen

Wat vaststaat is dat de CX-80 een SUV is met maar liefst drie zitrijen en plaats gaat bieden aan zeven personen. Qua afmetingen zal de auto waarschijnlijk groter worden dan de CX-5 en CX-60.

Marktintroductie?

De komende twee jaar zullen de CX-60 en CX-80 op de markt gebracht worden. Het lijkt erop dat eerst de CX-60 zal komen en dat daarna de introductie van de CX-80 is. Of dat in 2022 of 2023 is weten we nog niet.

Wij houden u op de hoogte

Bij Maceda bieden wij u graag de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de CX-80. U kunt zich inschrijven voor onze CX-80 nieuwsbrief. Wanneer wij relevante informatie vanuit Mazda Nederland ontvangen, dan zullen wij dat met u communiceren. Hierbij kunt u denken aan de eerste foto’s, specificaties, afmetingen en bijvoorbeeld prijzen. We nemen u graag mee in alle ontwikkelingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze voorraad Mazda 2

Bekijk hier onze voorraad. Ziet u hier uw toekomstige Mazda 2 staan?

Meer informatie

Zodra wij meer informatie vanuit Mazda Nederland ontvangen gaan wij dat communiceren.

Bekijk onze Mazda CX-80 voorraad

Bekijk ons uitgebreide aanbod.

Bekijk voorraad
Direct contact
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 512 MB.
   Foto's van uw inruilauto, gewenste onderdeel en accessoires etc.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  MACEDA
  Grutbroek 6
  7008 AM Doetinchem
  Tel: 0314-376343
  info@maceda.nl
  Volg ons via