Dit is de nieuwe Mazda2 Hybrid

Dit is de nieuwe Mazda2 Hybrid

Op maandag 6 december in alle vroegte werden wij door Mazda verrast met heugelijk nieuws! Het Japanse merk presenteerde namelijk de nieuwe Mazda2 Hybrid. Dit is de eerste ‘volledige hybride’ uitvoering van het merk. De Mazda2 Hybrid heeft de beschikking over een 1.5 driecilinder benzinemotor die goed is voor 68 kW oftewel 93 pk. De elektromotor heeft een vermogen van 59 kW waardoor het totale systeemvermogen zelfs 116 pk bedraagt.

 • Verkoop start in het voorjaar van 2022
 • Totaal vermogen 116 pk
 • Zonder uitstoot rijden met de elektromotor

Met de Mazda2 Hybrid gaat u ook de voordelen van een elektromotor ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de hoge koppel en acceleratie, maar ook aan de uitstoot! Het nieuwe model accelereert in 9,7 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid bedraagt 175 km/u. De CO2-uitstoot in gram per kilometer is 92-87 (g/km).

Na de start elektrisch rijden

Na het starten van de auto wordt automatisch de EV-modus geactiveerd zodat u elektrisch gaat rijden. Wanneer dat zo is, dan doet u dat zonder uitstoot van CO2 en NOx deeltjes.

Plaats aan vier volwassenen

Zoals u op de afbeelding kunt zien is de Mazda2 Hybrid een compleet andere auto dan de huidige Mazda2. De lange wielbasis van 2.560 mm zorgt er echter wel voor dat de auto comfortabel plaats biedt aan vier volwassenen. De bagageruimte bedraagt 286 liter en Mazda zou Mazda niet zijn als de auto wederom scoort op het gebied van veiligheid. Uit de Euro-NCAP crashtest heeft het merk de maximale vijf sterren behaald.

Mazda heeft gecommuniceerd dat de start van de verkoop in het voorjaar van 2022 gaat starten. Wilt u op de hoogte blijven? Houd dan onze website in de gaten. Voor meer informatie staan onze Mazda-adviseurs, Jesper Konings en Lars Groot Nibbelink, uiteraard voor u klaar!


Terug naar overzicht
Direct contact
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 512 MB.
   Foto's van uw inruilauto, gewenste onderdeel en accessoires etc.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  MACEDA
  Grutbroek 6
  7008 AM Doetinchem
  Tel: 0314-376343
  info@maceda.nl
  Volg ons via