Mazda komt met CX-60 en CX-80

Mazda komt met CX-60 en CX-80

Nieuwe modellen voor Mazda! Wellicht dat u het wat stil vond, maar ook Mazda komt met nieuwe modellen! Volgend jaar wordt het modellengamma uitgebreid met de Mazda CX-60 en later, waarschijnlijk in 2023, volgt de Mazda CX-80. Beide modellen zijn SUV’s. Dit zijn twee compleet nieuwe modellen waar op het moment van schrijven eigenlijk nog geen zichtbare afbeeldingen van gepubliceerd zijn. Wel heeft Mazda interessant nieuws te melden over de motoren. Zo krijgen de genoemde SUV’s de beschikking over PHEV oftewel plug-in hybride motoren en daarnaast heeft het merk gecommuniceerd dat deze modellen ook met zescilinder benzinemotoren op de markt komen. Vrij uniek dus! Deze zescilinder motoren krijgen de beschikking over de Skyactiv-X-technologie die de voordelen van de benzine- en dieselmotor combineert. Ook gaat Mazda de bekende Skyactiv-D dieselmotoren leveren, wel worden deze geholpen door een 48 volt mild-hybridesysteem.

Meer over de CX-60

Ook voor ons is het eigenlijk aftasten geblazen. Mazda heeft nog geen officiële foto’s van de CX-60 gedeeld en daarnaast is de informatievoorziening beperkt gebleven. In aanloop naar de marktintroductie gaan we ongetwijfeld meer zien van dit model. De autovakbladen zullen er tevens ook alles aan doen om als eerste beelden van het nieuwe model te tonen. Word vervolgd dus!

Wat we wel weten over de CX-60: Mazda heeft met ons gecommuniceerd dat dit model qua afmetingen groter is dan de CX-5. Momenteel is de CX-5 de grootste SUV en heeft het een lengte van ruim 4,55 meter. Tevens zal de CX-60 plaats bieden aan vijf inzittenden en vanaf begin 2022 is het model te bestellen bij Maceda in Doetinchem.

Wat weten we van de CX-80?

De CX-80 moeten we waarschijnlijk gaan zien als de grootste SUV van Mazda. Deze gaat namelijk plaats bieden aan maar liefst zeven personen. Hierdoor krijgt de CX-80 de beschikking over drie zitrijen. De auto is beschikbaar met een plug-in hybride motor, een 6-cilinder benzinemotor en daarnaast ook een 6-cilinder dieselmotor met 48V mild hybrid-systeem. De marktintroductie van de CX-80 zal naar alle waarschijnlijkheid in 2023 plaatsvinden.

En nu?

Geduld hebben! Wanneer wij informatie vanuit Mazda-Nederland ontvangen over deze modellen, dan zullen wij dat op onze website delen. Tevens kunt u zich aanmelden voor onze CX-60 en CX-80 nieuwsbrief. Wanneer wij relevant nieuws te melden hebben gaan wij dat met u communiceren. U kunt zich te allen tijde uitschrijven. Qua informatievoorziening kunt u o.a. denken aan de eerste foto’s, belangrijke datums en prijzen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Terug naar overzicht
Direct contact
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 512 MB.
   Foto's van uw inruilauto, gewenste onderdeel en accessoires etc.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  MACEDA
  Grutbroek 6
  7008 AM Doetinchem
  Tel: 0314-376343
  info@maceda.nl
  Volg ons via