Mazda scoort goed in het NZO

Mazda scoort goed in het NZO

Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO)

Uit het NZO is gebleken dat Mazda onder de zakelijke rijders ook steeds populairder wordt. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, Autombiel Management en het RDC. Uit het onderzoek is gebleken dat het aandeel van Mazda in de zakelijke markt met maar liefst 9,6% is gegroeid.

Mazda scoort daarnaast ook bovengemiddeld goed in de Net Promoter Score (NPS). Hierbij wordt onderzocht in welke mate de respondent zijn huidige zakenauto zou aanbevelen. Op dit punt is Mazda erg gegroeid. Het scoorde namelijk +41 terwijl het gemiddelde NPS +20 was. Mazda scoorde erg goed op het gebied van wegligging, veiligheid, comfort en de hoge instap.

Volgende zakenauto

In het onderzoek werd ook de vraag meegenomen welk merk men wil rijden als ze een nieuwe zakenauto kunnen rijden. 2,1% kiest hier voor een Mazda. Dit aandeel is opmerkelijk te noemen omdat het marktaandeel van Mazda in de zakelijke markt 1,5% is. Hieruit kun je concluderen dat er meer mensen in een Mazda willen rijden dan er nu daadwerkelijk rijden.

Loyaliteit

Mensen zijn ook steeds meer loyaal aan Mazda. De afgelopen jaren is dit enorm gestegen. 37% in 2016, 39% in 2017 en 46% in 2018 zegt dat de volgende auto weer een Mazda is. Mede hierdoor staat Mazda in de top 7 van meest attractieve merken.

Samengevat

Samengevat kunnen wij met zijn allen concluderen dat Mazda een goede en steeds meer interessante keuze is bij het uitzoeken van een zakenauto. Het volledige onderzoek is hier te downloaden.

Wilt u de zakelijke mogelijkheden eens bespreken? Neem gerust eens contact met ons op.

 


Terug naar overzicht
Direct contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
MACEDA
Grutbroek 6
7008 AM Doetinchem
Tel: 0314-376343
info@maceda.nl
Volg ons via